Η δίκη για την χασισοφυτεία μαμούθ της Βοιωτίας – Όλες οι λεπτομέρειες

Στα «μαλακά» έπεσαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για μια από τις μεγαλύτερες φυτείες χασίς που εντόπισε ποτέ η Δίωξη Ναρκωτικών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Τριμελές εφετείο κακουργημάτων Χαλκίδας με κάποιους από τους κατηγορούμενους να «σπάνε» τα ισόβια.

Για τις διωκτικές αρχές η υπόθεση ήταν εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας και ακόμα και την ώρα της επιχείρησης προέκυψαν προβλήματα που παραλίγο να ρίξουν στο «καλάθι των αχρήστων» τις προσπάθειες των αστυνομικών.

Η φυτεία με τα 10.100 δενδρύλλια χασίς που εντοπίστηκε στην ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή Βίλιζα Στεφάνη Βοιωτίας ξεριζώθηκε τον περασμένο Ιούνιο ενώ κάποια από τα μέλη της σπείρας είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν μέσα από μονοπάτια στο βουνό και να φτάσουν στη… Μαγούλα. Τότε οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τους ακολουθούσαν με τα πόδια για περίπου είκοσι χιλιόμετρα.

Το astinomiko.gr φέρνει στη δημοσιότητα τους διαλόγους που είχαν μέλη της σπείρας μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας κωδικούς για να αποπροσανατολίζουν τις αρχές και ακούστηκαν και κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, το Πυροσβεστικό όχημα το αποκαλούσαν «τρένο της φωτιάς», το ελικόπτερο της αστυνομίας «κουνούπι», τα drones της αστυνομίας «πουλιά», τα χασισόδεντρα «κατσίκια» και η φράση «αρμέγω τις κατσίκες» σήμαινε το πότισμα των χασισόδεντρων.

«ΒΟΣΚΟΣ»: Τι κάνεις ρε;

«TOCU»: Έλα ρε

«ΒΟΣΚΟΣ»: Τι έκανες;

«TOCU»: Τίποτα, δίνω νερά στα κατσικάκια

«ΒΟΣΚΟΣ»: Έχετε δει τίποτα; Περνά το άσπρο το τρένο;

«TOCU»: Άσπρο;

«ΒΟΣΚΟΣ»: Μμμμ

«TOCU»: Δεν ξέρω, δεν είμαστε καθόλου, εδώ είμαι στα κατσίκια. Πού;

«ΒΟΣΚΟΣ»: Κοίτα γιατί… Δεν σου είπα εγώ χθες ότι έχουν μπει αυτοί εκεί;

«TOCU»: Ε;

«ΒΟΣΚΟΣ»: Είναι ένα τρένο εκεί, ένα άσπρο τρένο με γραμμή γκρι ή κόκκινο στη μέση. Είναι με τρία τέτοια… Με τρεις βάρδιες αυτοί.

«TOCU»: Τι λες ρε;

«ΒΟΣΚΟΣ»: Κοιτάξτε, ανοίξτε καλά τα μάτια σας. Έλα γιατί αρμέγω

«TOCU»: Καλά, καλά πήγαινε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχε τέτοια οργάνωση που τα μέλη της σπείρας τα οποία είχαν επιφορτιστεί με την προστασία της φυτείας είχαν μαζί τους Καλάσνικωφ… έτοιμο προς χρήση, αν κάποιος πλησίαζε.

Ένας από τους διαλόγους είναι χαρακτηριστικός.

«TOCU»: Με ακούς ρε;

«ΒΟΣΚΟΣ»: ΕΕ

«TOCU»: Αυτός ο αλβανός έχει βγει εκεί για κυνήγι;

«ΒΟΣΚΟΣ»: Πού, πάνω στην πλαγιά στις κεραίες;

«TOCU»: Όχι, είναι πάνω στη στροφή, στη γέφυρα

«ΒΟΣΚΟΣ»: Α, είναι από πάνω ή από κάτω;

«TOCU»: Από κάτω, από κάτω.

«ΒΟΣΚΟΣ»: Τι λες;

«TOCU»: Τι τρένο έχει αυτός;

«ΒΟΣΚΟΣ»: Έχει ένα τζιπ, χρώμα λαδί.

Από τους κατηγορούμενους, τέσσερα άτομα καταδικάστηκαν από 12 έως 16 χρόνια κάθειρξη ενώ τρία μέλη της σπείρας σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, με το ψευδώνυμο «βοσκός», ποινικολόγος  Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr είπε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου: «Εξαιρετική απόφαση που απέδωσε κατά βάση την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αναδεικνύοντας το ρόλο του κάθε κατηγορουμένου μακριά από τις υπερβολές των προανακριτικών αρχών! Ο εντολέας μου, καταδικασθείς ως απλός συνεργός, εκφράζει την ικανοποίηση του για την πλήρη υιοθέτηση των ισχυρισμών του από το δικαστήριο».

Σχετικά